Bilka, Tilst

Raunstrup har stået i spidsen for ombygningen af landets første lavprisvarehus, Bilka, i Tilst ved Århus. Det har været en gennemgribende ombygning af...

Læs mere her
  • Bilka, Tilst
  • Bilka, Tilst
  • Bilka, Tilst

Bilka, Tilst

Raunstrup har stået i spidsen for ombygningen af landets første lavprisvarehus, Bilka, i Tilst ved Århus.

Det har været en gennemgribende ombygning af de fleste støttefunktioner så som bageren, slagteren, delikatessen, Quickfood, havecenteret m.m. Arkaden med apotek og flaskemodtagelse er udvidet til dobbelt størrelse, kontorfaciliteter og lager er ombygget, og der er opført en ny lagerhal på 500 m².

Der var lodret opstart i varehuset, straks Raunstrup havde vundet totalentreprisekonkurrencen.

Ifølge aftale med bygherren måtte julehandlen ikke forstyrres, så frem til jul kunne kunderne næsten ikke bemærke, at der var håndværkere i butikken. Efterfølgende blev nye områder gjort klar, inden de gamle områder blev brudt ned.

Benhård styring
Det krævede benhård styring fra dag til dag, da ombygningen skulle være næsten usynlig og finde sted, mens både butik, bager, slagter m.m. var i fuld drift. Raunstrup anvendte trimmet byggeri med meget detaljeret byggestyring for at sikre et optimalt forløb.

Det moderniserede varehus på 27.000 m² blev afleveret juli 2010, så Bilka var klar til at fejre 40 års jubilæum i det moderniserede varehus. Der var meget fokus på ombygningen hos Dansk Supermarked, da ombygningen var en test for andre Bilka varehuse.

Fakta

Bygherre: Dansk Supermarked
Totalentreprenør: Raunstrup A/S
Arkitektfirma: SAHL Arkitekter A/S
Ingeniørfirma: LB Consult A/S
Aflevering: Juli 2010

Bilka, Slagelse

Raunstrup vandt totalentreprisen på at ombygge og renovere Bilka i Slagelse for Dansk Supermarked i december 2007.Varehuset har fået nyt indgangsporta...

Læs mere her
  • Bilka, Slagelse

Bilka, Slagelse

Raunstrup vandt totalentreprisen på at ombygge og renovere Bilka i Slagelse for Dansk Supermarked i december 2007.

Varehuset har fået nyt indgangsportal, der er lagt nye gulve i en del af butikken, og belysningen i hele butikken er skiftet.

Desuden er bagerafdelingen, quick-food, havecenteret, kasseområdet og varegården ombygget, og der er etableret ventilation i butikken.

Kompleks ombygning
Ombygningen var kompleks, da den fandt sted, mens butikken holdt åbent. Det betød, at der også blev arbejdet aftener og i weekender for at sikre mindst mulige gener for kunderne og for butikken.

Trimmet byggeri sikrede tidsplan
Byggeriet var etapeopdelt i otte etaper med otte underetaper, og Raunstrup anvendte trimmet byggeri for at sikre, at den ombyggede butik var klar til aflevering medio august 2008.

Der var lodret opstart på projektet, så ombygningen gik i gang samme dag, kontrakten blev underskrevet.

Fakta

Bygherre: Dansk Supermarked
Totalentreprenør: Raunstrup A/S
Ingeniør: Birch & Krogboe A/S
Aflevering: August 2008

Kvickly, Holstebro

Efter at have vundet totalentreprisekonkurrencen om at renovere Kvickly i Holstebro, har Raunstrup stået i spidsen for at få butikken trimmet.Det var...

Læs mere her
  • Kvickly, Holstebro

Kvickly, Holstebro

Efter at have vundet totalentreprisekonkurrencen om at renovere Kvickly i Holstebro, har Raunstrup stået i spidsen for at få butikken trimmet.

Det var primært en omprioritering af salgsarealerne, så selve butiksarealet blev mindre, og i stedet er der forberedt til et lille mini-center med flere lejemål. Til at begynde med er der indrettet postbutik og fiskedelikatesse.

Derudover er der etableret nyt kundetoilet, depotrum og ny kantine til personalet, og der er i butikken forberedt til nye køle- og frysemontre.

Detail Byg var bygherrerådgiver på ombygningen, der blev afleveret op til sommerferien 2010.

Fakta

Bygherre: Coop Danmark Ejendomme A/S
Totalentreprenør: Raunstrup A/S
Arkitekt: Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær
Bygherrerådgiver: Detail Byg
Byggesum: 3 mio.
Aflevering: Juni 2010

Føtex, Glostrup

I juni 2009 vandt Raunstrup totalentreprisekonkurrencen på ombygning og modernisering af Føtex varehuset i Glostrup Storcenter. Raunstrup var både bil...

Læs mere her
  • Føtex, Glostrup
  • Føtex, Glostrup
  • Føtex, Glostrup

Føtex, Glostrup

I juni 2009 vandt Raunstrup totalentreprisekonkurrencen på ombygning og modernisering af Føtex varehuset i Glostrup Storcenter.

Raunstrup var både billigst i den af Dansk Supermarked afholdte online auktion, og da priserne blev afleveret i første omgang.

Føtex overtog et råhus på 700 m² i grundplan i to etager, som Raunstrup skulle færdiggøre og indrette til henholdsvis butik i stueetagen og varegård i kælderen. Et tilsvarende areal skal afhændes til andet formål i centeret.

Modernisering af butikken
Raunstrup skulle også stå for renovering og modernisering af butikkens øvrige areal på 2.300 m² samt tilsvarende kælder.

Der er etableret ny åben slagterafdeling i butikken, og den gamle slagterafdeling i kælderen er nedlagt. Der er indrettet ny delikatesse, kiosk og bageriudsalg samt nyt mejerikøl og nye kasselinjer. Desuden er kundeservice og flaskemodtagelse moderniseret, og der er etableret nye kontorer.

I en stor del af butikken er gulvbelægningen blevet ændret, og der er monteret komplet ny el-installation.

I kælderen er der indrettet kontorer, hvor der tidligere har været slagteri, og personalefaciliteterne er moderniseret. Varegården er også udvidet.

Anvendte trimmet byggeri
Da der var en stram tidsplan med 8 etaper med løbende aflevering, og butikken skulle være i fuld drift, mens moderniseringen fandt sted, blev der anvendt trimmet byggeri for at sikre fremdriften.

Der var opstart primo august, og den moderniserede butik blev afleveret uge 10 i 2010.

Fakta

Bygherre: Dansk Supermarked
Totalentreprenør: Raunstrup A/S
Ingeniør: LB Consult A/S
Byggesum: 9 mio. kr. (ekskl. moms)
Aflevering: Marts 2010

Føtex Food, Dragør

Raunstrup har opført ny butik på 6.000 m² etagemeter for Føtex Food i forbindelse med det eksisterende center på Magleby Torv i Dragør.Butikken i stue...

Læs mere her
  • Føtex Food, Dragør
  • Føtex Food, Dragør
  • Føtex Food, Dragør
  • Føtex Food, Dragør

Føtex Food, Dragør

Raunstrup har opført ny butik på 6.000 m² etagemeter for Føtex Food i forbindelse med det eksisterende center på Magleby Torv i Dragør.

Butikken i stueplan er på 1.860 m² med bager- og slagterafdeling. På 1. sal er der indrettet administration, kantine og teknik, og i 1½ etage kælder under butiksarealet er der etableret P-kælder, teknik og sprinklercentral.

Arkitektur som øvrige huse
Føtex Food er opført med en saddeltagsløsning og spring i facader, så dagligvarebutikken passer godt ind i det øvrige Dragør.

Da der var ekstremt lidt plads til håndværkerne på byggepladsen, og byggeriet samtidig blev opført meget tæt på eksisterende beboelse, gav det udfordringer i dagligdagen på byggepladsen.

Anvendt trimmet byggeri
Raunstrup vandt totalentreprisekonkurrencen i efteråret 2008, hvorefter projekteringen straks gik i gang, og kort tid efter var der opstart på byggepladsen.

Der blev anvendt trimmet byggeri for at sikre et tæt samarbejde mellem de valgte underentreprenører og Raunstrup og for at sikre, at tidsplanen blev overholdt.

Der var indvielse af den nye Føtex Food butik i oktober 2009.

Fakta

Bygherre: Dansk Supermarked
Totalentreprenør: Raunstrup A/S
Arkitekter: GPP Arkitekter A/S
Ingeniør: Alectia A/S
Byggesum: 57 mio. kr. (ekskl. moms)
Aflevering: Oktober 2009

Føtex, Skæring

I juni 2008 vandt Raunstrup totalentreprisekonkurrencen på ombygning af Føtex i Skæring til Dansk Supermarkeds første Føtex Food butik efter nyt konce...

Læs mere her
  • Føtex, Skæring
  • Føtex, Skæring
  • Føtex, Skæring
  • Føtex, Skæring
  • Føtex, Skæring

Føtex, Skæring

I juni 2008 vandt Raunstrup totalentreprisekonkurrencen på ombygning af Føtex i Skæring til Dansk Supermarkeds første Føtex Food butik efter nyt koncept.

Det var en omfattende ombygning, der især koncentrerede sig om områderne for delikatessen, slagterafdelingen samt køle- og fryseområderne. Hele området for delikatessen og slagteren blev nedbrudt, hvorefter der blev sat nye vægge og lofter op samt lagt nye klinker og fliser på væggene.

Nye tekniske installationer
Køle- og fryseområdet blev flyttet, og alle butikkens eksisterende el-, vvs- og afløbsinstallationer blev erstattet af nyt.

Kælderen blev opfrisket, så kontor og kantine nu er nutidige og moderne. Desuden blev køle- og frysefaciliteterne udvidet.

Større butik og ny varegård
Butiksarealet blev udvidet med 250 m², og den eksisterende butik blev renoveret med nye gulve, malet loft og ny belysning.

Varegården blev nedbrudt, og der blev bygget en helt ny overdækket varegård på 300 m² med stålkonstruktion og halvvæg, der matcher resten af bebyggelsen.

Åben butik under ombygning
Da Føtex skulle bibeholde omsætningen under ombygningen, gav det store udfordringer for koordineringen mellem butikken og de enkelte entreprenører, der på ganske lidt plads skulle samarbejde.

Der blev anvendt trimmet byggeri for at sikre, at den pressede tidsplan blev overholdt.

Fakta

Bygherre: Dansk Supermarked
Totalentreprenør: Raunstrup A/S
Fagentreprenør tømrer: Raunstrup Tømrer A/S
Ingeniør: Alectia A/S
Aflevering: December 2008

Føtex, Thisted

Raunstrup Entreprise stod for opførelsen af det nye Føtex varehus i Thisted. Butikken er på ca. 3.000 m² og indeholder også charcuteri, bagerudsalg sa...

Læs mere her
  • Føtex, Thisted

Føtex, Thisted

Raunstrup Entreprise stod for opførelsen af det nye Føtex varehus i Thisted. Butikken er på ca. 3.000 m² og indeholder også charcuteri, bagerudsalg samt kiosk, og i produktionsafdelingen er der bager- og slagterafdeling.
 
Føtex varehuset har en central placering i det nye IP Jacobsen Center midt i Thisted. Raunstrup overtog selve råhuset og stod derefter i spidsen for den videre indretning med både vinduer, døre, vægge, gulve, lofter, ventilation, installationer m.m.
 
Totalentreprisen var delt op i to etaper med henholdsvis butik og produktionsfaciliteter. Medio maj 2008 var der opstart på indretningen af selve butikken, og to måneder senere blev indretning af bl.a. bager- og slagterafdelingen igangsat.
 
Der var en stram tidsplan for projektet, men ved hjælp af bl.a. trimmet byggeri kunne Raunstrup Entreprise aflevere varehuset til bygherren 15. november 2008. Dermed var Føtex i Thisted klar til julehandlen.

Fakta

Bygherre: Dansk Supermarked
Totalentreprenør: Raunstrup Entreprise
Arkitekt: Arkitektfirma Andreas Ravn / Bjerg Arkitektur
Ingeniør: Alectia
Aflevering: November 2008

Netto, Skødstrup

...

Læs mere her
  • Netto, Skødstrup

Netto, Skødstrup

Netto, Skt. Klemens, Odense

Opførelse af 1.000 m² ny Netto butik m. udenomsarealer og parkeringspladser....

Læs mere her
  • Netto, Skt. Klemens, Odense

Netto, Skt. Klemens, Odense

Opførelse af 1.000 m² ny Netto butik m. udenomsarealer og parkeringspladser.

Fakta

Bygherre: Netto
Rådgiver: Arkitektgruppen A/S
Udførelsesperiode: August - December 2013
Entreprisesum: 0,9 mio. Fagentreprise